Robolinho hibakódtábla

          

Hibakód Hibaleírás Hiba lehetséges okai Aki elhárítja a hibát Hiba elhárítás módja
CN000 bármely tapasztalt hiba a működésben Megváltozott vagy változó, nem stabil körülmények a telepítésben / Hiba a telepítésben vagy a programozásban / Életlen, kicsorbult kés / Külső hiba / Géphiba Telepítő / Felhasználó / Szerviz Ellenőrizze az üzemelés és a telepítés körülményeit, keressen hibára adó okot a körülményekben (áramellátás, kábel sérülés, akadályok, talajegyenletlenségek, tárgyak a gyepen, stb.) Gondolja át, hogy a hiba esetleg visszavezethető-e a programozásra (nyírási ablak helytelen beállítása, indítási pontok túl messze vannak, stb.)  Vizsgálja meg szemrevételezéssel a robotot és a bázisállomást, rendelleneség után kutatva (sérülés, beázás, beégett töltőérintkezők). Ha a fentiekben Ön által elhárítható hibát nem tapasztal, forduljon a szervizhez.
CN001 Dőlés érzékelő Max. dőlésszög meghaladása / robotot felemelték / a talajszint túl meredek Telepítő / Felhasználó Felhasználói beavatkozás miatti hiba (működés közben a robotot felemeli) / telepítési hiba (túl nagy lejtés szögű a terület egy része)
CN002 Burkolatkitérés érzékelő A burkolatot felfelé elmozdították emelés által, vagy idegen tárgy hatására. (felfutás)  Telepítő / Felhasználó Távolítsa el az akadályt képező tárgyat.
CN003 Ütközés érzékelő Mágnes nem érzékelhető. Túl nagy burkolat kitérés az ütközés miatt. Telepítő / Felhasználó / Szerviz Ellenőrizze a mágnes pozícióját. Ellenőrizze a burkolatot. Ha a hibát nem tudja elhárítani akkor forduljon szervizhez.
CN004 Kés stop A vágómű aktív fékje meghibásodott Szerviz Alaplap vagy késmotor hiba.
CN005 Burkolatkitérés  A robot az akadálynak ütközött, és biztonsági okokból nem tud kiszabadulni, pl. ütközések a bázisállomás közelében  Telepítő / Felhasználó Hárítsa el az akadályt.
CN006   A burkolat pozíciója nem érzékelhető. Szerviz Mágnes elveszett / HS4 modul meghibásodott
CN007 Határolókábel által sugárzott jel nem érzékelhető Határolókábel által sugárzott jel nem érzékelhető Telepítő / Felhasználó Ellenőrizze a LED-eket a dokkolóállomáson / Ellenőrizze a dokkolóállomás áramellátását (adott esetben húzza ki és dugja be a trafót/tápegységet) / A határolóvezetéket emelje fel az előírt magasságba vagy rögzítse közvetlenül a pázsiton
CN008 Határolókábel által sugárzott jel túl alacsony szintű Határolókábel által sugárzott jel túl alacsony szintű Telepítő / Felhasználó Ellenőrizze a LED-eket a dokkolóállomáson / Ellenőrizze a dokkolóállomás áramellátását (adott esetben húzza ki és dugja be a trafót/tápegységet) / A határolóvezetéket emelje fel az előírt magasságba vagy rögzítse közvetlenül a pázsiton
CN010 Hibás pozíció A robot a határolókábelen kívül helyezkedik el. Telepítő / Felhasználó Helyezze a robotot a nyírási területre / Határolókábel ellenőrzése: keresztezett kábel
CN011 Robot megszökött Robot a határolókábelen kívül Telepítő / Felhasználó  Ellenőrizze és helyesbítse a határolóvezeték helyzetét a kanyarok és az akadályok körül.
CN012 Kalibrálás hiba: nincs hurok jel Hiba a kalibrálás során Telepítő / Felhasználó  Helyezze a robotot a hurokkábel által határolt területen belülre. A robotnak merőlegesen kell a kábel felé néznie.
A robot nem érzékeli a határolóvezeték által sugárzott jelet  A robotnak elegendő helyet kell biztosítani arra, hogy a kábelt át tudja lépni a szükséges mértékben.
Ellenőrizze a bázisállomás tápfeszültség ellátását.
Ellenőrizze a hurokvezetéket.
Áramtalanítsa, majd ismét helyezze áram alá a tápegységet. 
CN013 Kalibrálás hiba: nem paraméterezhető a minimális jelszint  Hiba a kalibrálás során. Nem paraméterezhető a minimális jelszint Telepítő / Felhasználó Helyezze a robotot a hurokkábel által határolt területen belülre. A robotnak merőlegesen kell a kábel felé néznie. / A robotnak elegendő helyet kell biztosítani arra, hogy a kábelt át tudja lépni a szükséges mértékben. / Ellenőrizze a bázisállomás tápfeszültség ellátását. / Ellenőrizze a hurokvezetéket. / Áramtalanítsa, majd ismét helyezze áram alá a tápegységet. 
CN014 Kalibrálás hiba: nem paraméterezhető a maximális jelszint Hiba a kalibrálás során. Nem paraméterezhető a maximális jelszint Telepítő / Felhasználó Helyezze a robotot a hurokkábel által határolt területen belülre. A robotnak merőlegesen kell a kábel felé néznie. / A robotnak elegendő helyet kell biztosítani arra, hogy a kábelt át tudja lépni a szükséges mértékben. / Ellenőrizze a bázisállomás tápfeszültség ellátását. / Ellenőrizze a hurokvezetéket. / Áramtalanítsa, majd ismét helyezze áram alá a tápegységet. 
CN015 Kalibrálás hiba: a robot a határvonalon kívül Hiba a kalibrálás során. A robot a határvonalon kívül Telepítő / Felhasználó Helyezze a robotot a hurokkábel által határolt területen belülre. A robotnak merőlegesen kell a kábel felé néznie. / A robotnak elegendő helyet kell biztosítani arra, hogy a kábelt át tudja lépni a szükséges mértékben. / Ellenőrizze a bázisállomás tápfeszültség ellátását. / Ellenőrizze a hurokvezetéket. / Áramtalanítsa, majd ismét helyezze áram alá a tápegységet. 
CN016 Kalibrálás hiba: nem megfelelő tájolás Hiba a kalibrálás során. Nem megfelelő a robot tájolása Telepítő / Felhasználó Végezze el a kalibrálást a kezelési útmutató szerint
A robotot állítsa megfelelően a dokkolóállomáshoz
CN017 Kalibrálás hiba: gyenge hurokjel Hiba a kalibrálás során. Túl gyenge a hurokjel Telepítő / Felhasználó Ellenőrizze a bázisállomás tápfeszültség ellátását. / Ellenőrizze a hurokvezetéket. / Áramtalanítsa, majd ismét helyezze áram alá a tápegységet.  
CN018 Kalibrálás hiba: ütközés Hiba a kalibrálás során. A robot ütközést érzékelt. Telepítő / Felhasználó Hárítsa el az akadályt.
CN019 Nincs kalibrálva A robot nincs kalibrálva Telepítő / Felhasználó Kalibrálja a robotot a kezelési útmutató előírásai szerint.
CN020 Motor tápfeszültség kapcsolás hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN021 Motor fék retesz visszaállítás hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN022 Motor fék késleltetés visszaállítás hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN023 Motor fék késleltetés számláló hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN024 Motor Stop Gomb interakció hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN025 Motor Stop Gomb interakció aktiválás hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN026 Motor Stop Gomb visszaállítás hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN027 Motor Stop interakció kapcsolat hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN028 Motor Stop interakció kapcsolat aktiválási hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN029 Motor Stop interakció kapcsolat visszaállítás hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN030 Motor Hull/Lift szenzor interakció aktiválás hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN031 Motor Hull/Lift szenzor interakció aktiválás hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN032 Motor Stop Gomb megnyomása interakció hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN033 Motor Stop Gomb interakció nyitva maradt hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN034 Motor vezérlő alrendszer hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN035 Motor tápellátás hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN036 Motor tápellátás megszűnt hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap csere.
CN038 Akkumulátor hiba Akkumulátor lemerült Telepítő / Felhasználó / Szerviz Töltse fel az akkumulátort / Ellenőrizze a helyes dokkolást a bázisállomáson. / Ellenőrizze a bázisállomás hálózati csatlakozását. / Ellenőrizze a töltési feszültséget a bázisállomás kapcsain. Tisztítsa meg a töltő érintkezőket. Ha mindent rendben talál, és a hiba fenn áll forduljon szervizhez.
CN042 Bal oldali kerékmeghajtó motor  adat busz hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap hiba.
CN043 Bal oldali kerékmeghajtó motor  adat kinyerési hiba Motor vezérlő szoftver hiba Szerviz Alaplap hiba.
CN044 Bal oldali kerékmeghajtó motor  ellenőrző rendszer hiba Motorvezérlő szoftver hiba Szerviz Alaplap hiba.
CN045 Bal oldali kerékmeghajtó motor  enyhe blokkolását jelző hiba Bal oldali keret blokkolja valami, vagy elkapar Telepítő / Felhasználó Ellenőrizze, hogy mi akadályozza a kerék mozgását. Távolítsa el a kerék blokkolását okozó tárgyat vagy javítsa ki a talajegyenletlenséget (gödör, magas szegély, stb.)
CN046 Bal oldali kerékmeghajtó motor  durva blokkolását jelző hiba Bal oldali keret blokkolja valami, vagy elkapar Telepítő / Felhasználó Ellenőrizze, hogy mi akadályozza a kerék mozgását. Távolítsa el a kerék blokkolását okozó tárgyat vagy javítsa ki a talajegyenletlenséget (gödör, magas szegély, stb.)
CN047 Bal oldali kerékmeghajtó motor túlhevült Bal oldali kerékmeghajtó motor túlhevült, mert valami akadályozza a mozgását, vagy valami túlterheli Telepítő / Felhasználó Hagyja visszahűlni a motor. Ellenőrizze, hogy mi akadályozza a kerék mozgását. Távolítsa el a kerék blokkolását okozó tárgyat vagy javítsa ki a talajegyenletlenséget (gödör, magas szegély, stb.)
CN048 Bal oldali kerékmeghajtó motor nem értelmezhető hiba Hiba a bal oldali kerékmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN049 Bal oldali kerékmeghajtó motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a bal oldali kerékmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN050 Bal oldali kerékmeghajtó motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a bal oldali kerékmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN051 Bal oldali kerékmeghajtó motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a bal oldali kerékmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN052 Bal oldali kerékmeghajtó motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a bal oldali kerékmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN057 Bal oldali kerékmeghajtó motor mikrokontroller belső hiba Motorvezérlő szoftver hiba Szerviz Szoftver frissítés
CN058 Bal oldali kerékmeghajtó motor fordulatszám érzékelő szenzor  konfigurációs hiba Motorvezérlő szoftver hiba Szerviz Szoftver frissítés / Alaplap hiba.
CN062 Jobb oldali kerékmeghajtó motor  adat busz hiba Hardver hiba Szerviz Alaplap hiba.
CN063 Jobb oldali kerékmeghajtó motor  adat kinyerési hiba Motor vezérlő szoftver hiba Szerviz Alaplap hiba.
CN064 Jobb oldali kerékmeghajtó motor  ellenőrző rendszer hiba Motorvezérlő szoftver hiba Szerviz Alaplap hiba.
CN065 Jobb oldali kerékmeghajtó motor  enyhe blokkolását jelző hiba Jobb oldali keret blokkolja valami, vagy elkapar Szerviz Ellenőrizze, hogy mi akadályozza a kerék mozgását. Távolítsa el a kerék blokkolását okozó tárgyat vagy javítsa ki a talajegyenletlenséget (gödör, magas szegély, stb.)
CN066 Jobb oldali kerékmeghajtó motor  durva blokkolását jelző hiba Jobb oldali keret blokkolja valami, vagy elkapar Szerviz Ellenőrizze, hogy mi akadályozza a kerék mozgását. Távolítsa el a kerék blokkolását okozó tárgyat vagy javítsa ki a talajegyenletlenséget (gödör, magas szegély, stb.)
CN067 Jobb oldali kerékmeghajtó motor túlhevült Jobb oldali kerékmeghajtó motor túlhevült, mert valami akadályozza a mozgását, vagy valami túlterheli Szerviz Hagyja visszahűlni a motor. Ellenőrizze, hogy mi akadályozza a kerék mozgását. Távolítsa el a kerék blokkolását okozó tárgyat vagy javítsa ki a talajegyenletlenséget (gödör, magas szegély, stb.)
CN068 Jobb oldali kerékmeghajtó motor nem értelmezhető hiba Hiba a Jobb oldali kerékmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN069 Jobb oldali kerékmeghajtó motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a Jobb oldali kerékmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN070 Jobb oldali kerékmeghajtó motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a Jobb oldali kerékmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN071 Jobb oldali kerékmeghajtó motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a Jobb oldali kerékmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN072 Jobb oldali kerékmeghajtó motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a Jobb oldali kerékmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN077 Jobb oldali kerékmeghajtó motor mikrokontroller belső hiba Motorvezérlő szoftver hiba Szerviz Szoftver frissítés
CN078 Jobb oldali kerékmeghajtó motor fordulatszám érzékelő szenzor  konfigurációs hiba Motorvezérlő szoftver hiba Szerviz Szoftver frissítés / Alaplap hiba.
CN082 Kés motor  adat busz hiba Hardver hiba Szerviz Szoftver frissítés
CN083 Kés motor  ellenőrző rendszer hiba Motorvezérlő szoftver hiba Szerviz Szoftver frissítés
CN084 Kés motor  ellenőrző rendszer hiba Motorvezérlő szoftver hiba Szerviz Szoftver frissítés / Alaplap hiba.
CN085 Kés motor  enyhe blokkolását jelző hiba A késmeghajtó motort egy tárgy akadályozza vagy túl magas a pázsit Telepítő / Felhasználó Ellenőrizze, hogy mi akadályozza a kés mozgását. Távolítsa el a kés blokkolását okozó tárgyat. Túl nagy fű esetén emelje a vágómagasságot vagy nyírja le a füvet más módon.
CN088 Kés motor nem értelmezhető hiba Hiba a késmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN089 Kés motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a késmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN090 Kés motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a késmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN091 Kés motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a késmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN092 Kés motor fordulatszám érzékelő szenzor hiba Hiba a késmeghajtó motornál Szerviz Motor hiba / Kábel vagy kábel csatlakozás hiba / Alaplap hiba.
CN098 Kés motor fordulatszám érzékelő szenzor  konfigurációs hiba Hiba a késmeghajtó motornál Szerviz Szoftver frissítés
CN099 A kiszabadítás nem sikerült Automatikus kiszabadítás nem lehetséges. A robot a határvonalon kívül található, és nem tud visszatérni a behatárolt pázsitfelületre Telepítő / Felhasználó Nyugtázza a hibaüzenetet
A hiba ismétlődése esetén: ellenőrizze a telepítést. Ellenőrizze és helyesbítse a határolóvezeték helyzetét a kanyarok és az akadályok körül
CN100 Automatikus kiszabadulás időtúllépés miatt meghiúsult Automatikus kiszabadítás nem lehetséges. A felső burkolat mozgása akadályozva van. Telepítő / Felhasználó Nyugtázza a hibaüzenetet
Helyezze a robotot a bázisállomásra. Ellenőrizze, hogy a burkolat nem ragadt-e be egy pozícióban.
CN101 A fordulási művelet nem sikerült A hurkokvezeték jel fordulás közben elveszítette Telepítő / Felhasználó Nyugtázza a hibaüzenetet
Helyezze a robotot a bázisállomásra. Ellenőrizze a határolóvezeték helyzetét.
CN102 Hibás PIN Rossz PIN kódot ütött be Telepítő / Felhasználó Adja meg a helyes PIN kódot. Ha nem emlékszik a PIN kódra, akkor készítse elő a készülékhez kapott PUK kódot, mert a harmadik PIN hiba után, már csak a PUK kóddal tudja feloldani a készüléket.
CN103 Hiba a töltőcsatlakozónál Nincs vagy nagyon alacsony a töltőáram a bázisállomás csatlakozóknál  Telepítő / Felhasználó / Szerviz Ellenőrizze a dokkolóállomás ellátását (hálózati feszültség/frekvencia) Ellenőrizze a trafót/tápegységet. Ellenőrizze a készülék érintkezését a dokkolóállomásban. Ellenőrizze a csatlakozók állapotát. Ha mindent rendben talál, akkor forduljon szervizhez,
CN104 Akkumulátor extrém túlhevülése hiba Akkumulátor extrém módon túlhevült. Az akku hőmérséklete meghaladta a 60° Celsiust. Akku töltés blokkolva visszahűlésig. Telepítő / Felhasználó Helyezze árnyékos helyre a robotot és várja meg míg visszahűl. Csak ezután helyezze töltőre.
CN105 Akkumulátor  jelentős túlhevülése hiba Akkumulátor jelentősen túlhevült. Telepítő / Felhasználó Helyezze árnyékos helyre a robotot és várja meg míg visszahűl.
CN106 Akkumulátor túlhevülése hiba Akkumulátor túlhevült. Telepítő / Felhasználó Helyezze árnyékos helyre a robotot és várja meg míg visszahűl.
CN107 Akkumulátor túlzottan alacsony hőmérsékletű Az akkumulátor túlhűtve. Az akku hőmérséklete fagypont alatt van. Akkutöltés blokkolva visszamelegedésig. Telepítő / Felhasználó / Szerviz A külső környezet hőmérséklete fagypont alatti. Fagyveszély! Helyezze fagymentes helyre a robotot. Ha a hibaüzenet nem életszerű, de ennek ellenére fennáll akkor forduljon szervizhez.
CN109 Késmeghajtó motor  extrém túlhevülése hiba A késmeghajtó motor hőmérséklete nagyobb mint 90°C Telepítő / Felhasználó Ellenőrizze, hogy a kés akadálytalanul el tud-e forogni. Tisztítsa meg a fűnyíróházat a szennyeződésektől. Lehet, hogy túl magas a fű. Ha így van akkor emelje feljebb a nyírási magasságot vagy előbb nyírja le a fűvet más eszközzel. 
CN110 Késmeghajtó motor  jelentős túlhevülése hiba A késmeghajtó motor hőmérséklete nagyobb mint 80°C. A kijelzőn a nyírási művelet késleltetése üzenet jelenik meg, Telepítő / Felhasználó Ellenőrizze, hogy a kés akadálytalanul el tud-e forogni. Tisztítsa meg a fűnyíróházat a szennyeződésektől. Lehet, hogy túl magas a fű. Ha így van akkor emelje feljebb a nyírási magasságot vagy előbb nyírja le a fűvet más eszközzel. 
CN111 Hibás motor szoftver Hibás motorvezérlő szoftver verzió Szerviz Telepítse a megfelelő motorvezérlő szoftvert
CN118 Hurok blokkolva A robot a határoló vezetéken való haladáskor elakadt Telepítő / Felhasználó Távolítsa el az akadály. Módosítsa a hurok telepítését, hogy a robot akadálytalan haladása biztosított legyen.
CN119 Jobb oldali ütközés a lökhárítónál A robot az akadálynak ütközött, és biztonsági okokból nem tud kiszabadulni, pl. ütközések a bázisállomás közelében. Telepítő / Felhasználó Hárítsa el az akadályt.
CN120 Bal oldali ütközés a lökhárítónál A robot az akadálynak ütközött, és biztonsági okokból nem tud kiszabadulni, pl. ütközések a bázisállomás közelében. Telepítő / Felhasználó Hárítsa el az akadályt.
CN121 Kés terhelés hiba Túlterhelés a vágókéseknél. Újraindítás nem lehetséges. Esetleg szoftver azonosítási hiba is okozhatja. Telepítő / Felhasználó / Szerviz Hárítsa el a kések mozgását okozó akadályt, tisztítsa meg a vágóművet. Ha a hiba továbbra is jelentkezik, forduljon a szervizhez.
CN122 Kés hiba Túlterhelés a vágókéseknél. Újraindítás nem lehetséges. Esetleg hardver azonosítási hiba is okozhatja. Telepítő / Felhasználó / Szerviz Hárítsa el a kések mozgását okozó akadályt, tisztítsa meg a vágóművet. Ha a hiba továbbra is jelentkezik, forduljon a szervizhez.
CN123 Kerék terhelés hiba Túlterhelés a kerekeknél. Újraindítás nem lehetséges. Esetleg szoftver azonosítási hiba is okozhatja. Telepítő / Felhasználó / Szerviz Hárítsa el a kerekek mozgását okozó akadályt,  vizsgálja meg a terepviszonyokat. Ha a hiba továbbra is jelentkezik, forduljon a szervizhez.
CN124 Kerék hiba Túlterhelés a kerekeknél. Újraindítás nem lehetséges. Esetleg hardver azonosítási hiba is okozhatja. Telepítő / Felhasználó / Szerviz Hárítsa el a kerekek mozgását okozó akadályt,  vizsgálja meg a terepviszonyokat. Ha a hiba továbbra is jelentkezik, forduljon a szervizhez.
CN125 Lökhárító beragadás A lökhárító az ütközést követően az ütközési pozícióban elmozdult állapotban maradt. Telepítő / Felhasználó Burkolat beragadt. Hárítsa el az akadályt. Lökhárító hiba.
CN126 Bal oldali kerék motor túlhevült Bal oldali kerék motor túlterhelés következtében túlhevült Telepítő / Felhasználó Ha valamilyen tárgy vagy terepviszony blokkolja a kereket, akkor távolítsa el / szűntesse meg. Okozhatja az is ha túl nagy a fű. Hagyja visszahűlni a motor, mielőtt újra indítja a robotot.
CN127 Jobb oldali kerék motor túlhevült Jobb oldali kerék motor túlterhelés következtében túlhevült Telepítő / Felhasználó Ha valamilyen tárgy vagy terepviszony blokkolja a kereket, akkor távolítsa el / szűntesse meg. Okozhatja az is ha túl nagy a fű. Hagyja visszahűlni a motor, mielőtt újra indítja a robotot.
CN128 Kiszabadulás nem lehetséges
A lökhárító elmozdulása (ütközés), vagy a hurok elhagyása -> a hátramenet nem lehetséges .
A robot nem képes megszabadulni a jelenlegi helyzetéből.
Telepítő / Felhasználó Ellenőrizze a burkolat elmozdulásának okát (ütközés okát). Hárítsa el az akadályt. 
CN129 Bal oldali kerék blokkolva A bal oldali kerék motor mozgását valami megakadályozza. Telepítő / Felhasználó Hárítsa el a kerék blokkolását okozó akadályt
CN130 Jobb oldali kerék blokkolva A jobb oldali kerék motor mozgását valami megakadályozza. Telepítő / Felhasználó Hárítsa el a kerék blokkolását okozó akadályt
CN132 Vágómagasság beállítás időtúllépés Hiba az elektromos magasságállításban Telepítő / Felhasználó / Szerviz Tisztítsa meg a vágóművet és vágótárcsát felülről is alaposan. Ha a hiba továbbra is fennál, forduljon szervizhez.
CN133 Blokkolt vágókés A vágómű nem tud mozogni mert valami azt blokkolja Telepítő / Felhasználó Tisztítsa meg a vágóművet. Távolítsa el a kés mozgását akadályozó tárgyat. Okozhatja a túl nagy fű is.
CN134 Elakadás A robot beragadt/elakadt Telepítő / Felhasználó Szűntesse meg az elakadás okát
    description    
CN300 Eső érzékelve A szenzor esőt érzékel Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet
CN301 Hazatérés hőmérséklet miatt Hazatérés a bázisra hőmérséklet miatt Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet
CN302 Hazatérés túlterhelés miatt Hazatérés a bázisra  túlterhelés miatt Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet
CN303 Hazatérés felhasználói utasításra Hazatérés a bázisra  felhasználói utasításra Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet
CN304 Hazatérés eső miatt Hazatérés a bázisra eső érzékelése miatt Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet
CN305 Vágási magasság megváltoztatva Vágási magasság megváltoztatva Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet. Beállítás megváltoztatva
CN306 Eső érzékelés megváltoztatva Eső érzékelő bekapcsolva / kikapcsolva Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet. Beállítás megváltoztatva
CN307 Eső érzékelés késleltetés megváltoztatva Eső érzékelés késleltetés megváltoztatva Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet. Beállítás megváltoztatva
CN308 Határolókábel újra kalibrálás Határolókábel újra kalibrálás Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet. Beállítás megváltoztatva
CN309 Nyírási program megváltoztatva Nyírási program megváltoztatva Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet. Beállítás megváltoztatva
CN310 Dátum/idő megváltoztatva Dátum/idő megváltoztatva Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet. Beállítás megváltoztatva
CN311 Belépési pont megváltoztatva Belépési pont megváltoztatva Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet. Beállítás megváltoztatva
CN312 ECO mód megváltoztatva ECO mód aktiválva / inaktiválva Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet. Beállítás megváltoztatva
CN313 Szegélynyírás kézi startnál  Szegélynyírás kézi startnál aktiválva / inaktiválva Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet. Beállítás megváltoztatva
CN314 Gyári visszaállítás aktiválva A készülék gyári visszaállítása lezajlott Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet
CN315 Információ csomag betöltés belépés szoftver frissítés lezajlott Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet
CN316 Kapcsolt nyírási terület engedélyezve Kapcsolt nyírási terület funkciót aktiválták Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet. Beállítás megváltoztatva
CN317 Maximális hurok távolság meghaladva Detection that Robot been sticked Nem hiba. Nincs teendő. Információs üzenet
    Description   Error recovery
CN500 Emelés szenzor érték hiba Emelés szenzor nem megfelelő értéket vett fel Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN501 Gördülés szenzor érték hiba Gördülés szenzor érvénytelen értéket vett fel Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN502 Hurok szenzor érték hiba Hurok szenzor érvénytelen értéket vett fel Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN503 Hurok szenzor érték hiba Hurok szenzor érvénytelen értéket vett fel Telepítő / Felhasználó / Szerviz Határolókábel jelszint gyenge vagy hiányzik.Ellenőrízze a határolókábelt.
CN504 Hiba irányváltásnál Hiba történt a haladási irány megváltoztatásakor Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN505 Ütközés érzékelő aktiválódott Ütközés érzékelő aktiválódott Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN506 Akku cella hiba Akkumulátor cella ellenőrzés hibás értéket vett fel Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN507 Késmotor megállítási idő túllépése első A késmotor túl hosszú idő alatt állt meg első alkalommal Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN508 Késmotor megállítási idő túllépése néhányszor A késmotor túl hosszú idő alatt állt meg néhány alkalommal Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN509 Késmotor megállítási idő túllépése ismételten A késmotor túl hosszú idő alatt állt meg több alkalommal Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN510 Kerékmotor féktávolság túllépés első alkalom. Kerékmotor féktávolság túllépése első alkalommal Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN511 Kerékmotor féktávolság túllépés néhány alkalom. Kerékmotor féktávolság túllépése néhány alkalommal Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN512 Kerékmotor féktávolság túllépés sokadik alkalom. Kerékmotor féktávolság túllépése sokadik alkalommal. Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN513 A monoflop-áramkör tesztelése meghiúsult A monoflop-áramkör tesztelése meghiúsult Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN514 A monoflop-áramkör tesztelése meghiúsult A monoflop-áramkör tesztelése meghiúsult Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN515 Stop teszt hiba A Stop gomb interakció megfigyelésében hiba adódott  Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN516 Hall szenzor adat tartományon kívül Hall szenzor adat tartományon kívül Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN517 Hall-szenzor ellenőrzési hiba Hall-Sensor  interakció megfigyelésében hiba adódott Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN518 Hall szenzor multiplexer hiba Hall-szenzor hiba Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN519 Hall szenzor érvénytelen Hall-szenzor hiba Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN520 Gyorsulásmérő ellenőrzés hiba A dőlés érzékelő szenzor ellenőrzésekor hiba lépett fel Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN521 Gyorsulásmérő érvénytelen adat A dőlés érzékelő szenzor ellenőrzésekor érvénytelen értékű adat keletkezett Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN522 Késmotor érvénytelen adat A késmotor ellenőrzésekor érvénytelen értékű adat keletkezett Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN523 Késmotor megállásakor túlfutás hiba Késmotor maximális fékútjában hiba észlelve Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN524 Késmotor ellenőrzési hiba Késmotor beállításaiban hiba tapasztalható Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN525 Késmotor ellenőrzési hiba Késmotor beállításaiban hiba tapasztalható Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN526 Késmotor ellenőrzési hiba Késmotor beállításaiban hiba tapasztalható Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN527 Kerék motor hiba Kerék motor beállításaiban hiba tapasztalható Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN528 Kerék motor hiba Kerék motor beállításaiban hiba tapasztalható Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN529 Meghajtó motor ellenőrzési hiba Meghajtó motor ellenőrzésében hiba lépett fel Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN530 Sebesség referencia érték tartományon kívül Érvénytelen a sebesség referencia érték Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN531 Analóg bevitel hiba Analóg bevitel hiba Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN532 Multiplexer hiba Multiplexer hiba Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN533 Bázis idő eltérés Időzítő hiba Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN534 Rendszer számláló értékhatáron kívül Rendszer időzítő érvénytelen értéket vett fel Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN535 Időzítő konfiguráció érvénytelen értéket tartalmaz Időzítő konfiguráció ellenőrzésekor hiba lépett fel Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN536 Eprom adat érvénytelen Eprom adat érvénytelen Telepítő / Felhasználó / Szerviz Biztonsági és ellenőrzési információ. Normál esetben nincs teendő. Nyugtázza az üzenetet jóváhagyással. Ha visszatérően, rendszeresen megjelenik vagy a készülék biztonsági okokból szervizzárolásba kerül (kijelzőn az Service Lockout felirat és nem reagál a gombokra) akkor vegye fel a kapcsolatot a szervizzel
CN999 Ismeretlen hiba Ismeretlen hiba érték Szerviz Vegye fel a kapcsolatot a szervizzel.
Honlap készítés